Financijska pismenost

Kako se dijele financijske institucije? Koja je razlika između depozitnih i nedepozitnih financijskih institucija? Što su uopće depoziti? Koji su poslovi banke i čemu ona služi? Brzo i jednostavno naučite osnove da bi kasnije mogli znati više!

Što je to? Tko uplaćuje u fond? Koja su moja prava? Kako do tog novca? Odgovori na ova pitanja i puno više u jednom kliku!

Što su investicijski fondovi? Zašto ulagati u investicijske fondove? Koje su prednosti, a koji nedostaci/rizici? Kako se računa cijena udjela (NAV)? Saznajte kako započeti ulagati i na što obratiti pozornost prilikom investiranja u investicijske fondove.


Što je društvo za osiguranje? Tko sudjeluje na tržištu osiguranja? Što su to neživotna, a što životna osiguranja?


Saznajte što je, čemu služi, te kako posluje? Koja mirovinska osiguravajuća društva postoje u Republici Hrvatskoj? Kako sklopiti ugovor? Koje su bitne informacije za korisnika? Naučite samostalno i jednostavno obračunati svoju plaću i iznos mirovine.


Što je to? Što je važno znati i zašto odabrati investicijsko životno osiguranje? Kakva je ponuda investicijskog životnog osiguranja u Hrvatskoj?

Koji su glavni ciljevi HANFA-e? Što je EIOPA? Za što je zaduženo Središnje klirinško depozitarno društvo? Koji su zadaci Vijeća za financijsku stabilnost? Što je REGOS? Čime se bavi HUO?
Otvori i saznaj!